اصولًا خداى مهربان، منافع ثروت معنوى را به این خاطر در فضاى حیات انسانها قرار داده که انسانها خلأهاى فکرى و روحى و معنوى خود را از سرمایههاى الهى آنان پر کنند و از مرگ سیاه که مرگ عقل و جان و مرگ قلب و روح و روان است، در امان بمانند و از لا به لاى طوفانهاى مهلک، کشتى وجودشان را سالم و صحیح به ساحل نجات که همانا سعادت دنیا و آخرت و رضا و خوشنودى حضرت حق است، برسانند مگر نه این است که خداى مهربان در اولین آیه سوره مبارکه ابراهیم، فلسفه بعثت پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله را با دردست داشتن قرآن، نجات انسانها از ظلمات و قراردادنشان در نور مىداند؟
[کِتابٌ أَنْزَلْناهُ إِلَیْکَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلى صِراطِ الْعَزِیزِ الْحَمِیدِ].
[این] کتابى است که آن را بر تو نازل کردیم تا مردم را به اجازه پروردگارشان از تاریکىها [ىِ جهل، گمراهى و طغیان] به سوى روشنایىِ [معرفت، عدالت و ایمان و در حقیقت] به سوى راه [خداى] تواناى شکستناپذیر و ستوده بیرون آورى.
چه دوستى و چه رفیقى در این پهن دشت هستى از پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله از نظر سرمایههاى معنوى سرمایه دارتر است؟ دوستى که با حرص و امیدى آتشین و با عشق و محبتى کامل و با دل سوزى و مهرى بىنظیر، در مقام نجات انسان از تهیدستى و فقر معنوى است و تنها خواستهاش خیر دنیا و آخرت بشر و رسیدن او به برترین مقام ایمانى و اخلاقى و قرار گرفتن در فضاى خوشبختى دنیا و آخرت است،
[حَرِیصٌ عَلَیْکُمْ].
اشتیاق شدیدى به [هدایتِ] شما دارد او اشتیاق و امید و حرص فوق العادهاى نسبت به هدایت و نجات شما از گمراهى دارد.
پس از پیامبر اسلام صلى الله علیه و آله اهل بیتش منابعى عظیم از سرمایههاى معنوى هستند که همچون پیامبر صلى الله علیه و آله، هدایت کننده مردم به سوى حقایق و منجى آنان از مهالک و رهاننده ایشان از خطرات و مفاسدند.